Ziņas medijiem

Rīgā šogad atjauno ietves divreiz vairāk nekā pērn

Rīgā aktīvi turpinās ielu brauktuvju un ietvju remontdarbi. Vasaras sezonā iecerēts veikt ietvju remontu 18 objektos. Ietves seguma atjaunošana jau pabeigta Kalnciema ielas posmā no Slokas līdz Melnsila ielai. Tāpat jau uzsākti atjaunošanas darbi uz Bāriņu ielā, O. Vācieša ielā un Kalnciema ielas posmā no Melnsila līdz Dreiliņu ielai.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis:  “Šajā sezonā kopā plānots atjaunot ietvju segumu vairāk nekā 25 tūkstošu kvadrātmetru platībā, kas ir divas reizes vairāk nekā iepriekšējā gadā, un šim nolūkam atvēlēti arī ievērojami lielāki līdzekļi - aptuveni 1,5 miljons eiro. Arī nākamajā gadā ceram darbu apjomu palielināt, lai turpinātu atjaunotu pilsētas infrastruktūru. Ietvju atjaunošana uzlabo vismazāk aizsargāto satiksmes dalībnieku – gājēju, vecāku ar bērnu ratiņiem un cilvēku ar īpašām vajadzībām - ērtību un drošību.”

Apjomīgākie ietvju remontdarbi plānoti Ulbrokas ielas posmā no A. Deglava līdz M. Keldiša ielai, Tvaika ielā - no Aptiekas līdz Gaujienas ielai, un satiksmes pārvadā pār dzelzceļu Kalnciema ielā.

Ietvju seguma remontdarbi notiek gan dienas, gan nakts laikā. Sākumā tiek demontēts vecais segums, tad papildināts šķembu slānis vai, piemēram, tiltiem tiek veikti betonēšanas darbi. Darbu izpildes termiņš var ilgt ap desmit dienām.

Par konkrētu ietvju remontdarbu veikšanas laikiem informācija tiks sniegta atsevišķi. Remontdarbu saraksts var nedaudz mainīties, ņemot vērā saskaņošanas procesu, kā arī citus neparedzētus apstākļus.

Karte

Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinatore Lelde Rudzika, e-pasts: lelde.rudzika@riga.lv 

 

Citi jaunumi