Ziņas medijiem

Rīgas domes Satiksmes departamentā darbu sākusi Veloinfrastruktūras nodaļa

Šonedēļ Rīgas domes Satiksmes departamentā darbu sākusi Veloinfrastruktūras nodaļa. Jaunās nodaļas galvenais uzdevums būs veicināt veloinfrastruktūras attīstību Rīgā.

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks: “Aizvien vairāk rīdzinieku maina savus paradumus, izmantojot dabai draudzīgākus mikromobilitātes pārvietošanās rīkus. Tādēļ ir patiess prieks, ka departamenta komandā pievienojušies kolēģi, kuru aicinājums un galvenie darba pienākumi ir meklēt risinājumus, kā uzlabot jau esošo velosatiksmes infrastruktūru un plānot tās attīstību, radot drošu un patīkamu telpu mikromobilitātes rīku lietotājiem.”

Nodaļas izveidošanas galvenais mērķis ir apvienot nozares speciālistus, kuri uzlabotu jau esošās velosatiksmes infrastruktūru Rīgas ielās, kā arī plānotu tās turpmāko attīstību. Tāpat veloinfrastruktūras nodaļas darbs ietvers nozares politikas izstrādi un ieviešanu, kā arī iesaisti būvniecības ieceru projektēšanas procesa plānošanā un organizēšanā.


Informāciju sagatavoja: Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes projektu koordinatore Lelde Rudzika, e-pasts: lelde.rudzika@riga.lv 
 

Citi jaunumi