Ziņas medijiem

Šogad Rīgā ielas remontē uz pusi lielākā apjomā nekā pērn

Rīgā turpinās ielu seguma un ietvju remontdarbi. Vasaras sezonā iecerēts veikt brauktuvju remontu 53 ielās un to posmos. Darbi tiek īstenoti visas vasaras garumā, paralēli ietvju seguma un grantēto ielu seguma uzlabošanas darbiem. Brauktuves seguma uzlabošanas darbi jau veikti estakādei pār Zundas kanālu, Jūrmalas gatves posmā no pieturvietas "Beberbeķu iela" līdz pilsētas robežai, 13. janvāra ielā, Džutas ielā un citur.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks satiksmes infrastruktūras un attīstības jautājumos Vilnis Ķirsis norāda: “Šogad asfaltēšanas darbus veiksim 183 000 kvadrātmetru apjomā, kas ir par 50% vairāk nekā pagājušajā gadā. Galvenokārt izmantojam vienlaidus asfalta ieklāšanas tehnoloģiju, kas paredz nomainīt asfalta virskārtu plašākos posmos un novērš tā bojājumus un nodrošina komfortablu pārvietošanos vairākus gadus pēc tam. Turpmākajos gados jāturpina kāpināt ielu remontdarbu apjoms, lai uzlabotu satiksmes infrastruktūru visā pilsētā.”

Apjomīgākie brauktuvju remontdarbi plānoti uz Dienvidu tilta, Bullēnu ielā, kur darbi jau ir pabeigti, un Pulkveža Brieža ielas posmā no Hanzas līdz Pētersalas ielai. Šonedēļ darbus plānots sākt Kalnciema ielas posmā no Melnsila līdz Dreiliņu ielai, atjaunojot gan brauktuves, gan ietves segumu. 

Jau ziņots, ka vienlaikus brauktuves seguma uzlabošanai, arī ietves šogad remontē apmēram divreiz lielākā apjomā nekā pērn. Tāpat 36 grantētajās ielās tiek veikta cietā seguma uzklāšana (2021. gadā – 18 ielās). 

Par konkrēto ceļu posmu remontdarbu veikšanas laikiem un iespējamām satiksmes organizācijas izmaiņām, informācija tiks sniegta atsevišķi. Remontdarbu saraksts var nedaudz mainīties, ņemot vērā saskaņošanas procesu ar komunikāciju turētājiem, kā arī citus neparedzētus apstākļus. 

Plašāk par remontējamo ielu posmiem var uzzināt pievienotajā kartē un tabulā.

Karte

Tabula

 

Citi jaunumi