Ziņas medijiem

Rīgas ielās likvidētas satiksmei bīstamas bedres gandrīz 2800 kvadrātmetru platībā

Saglabājoties mainīgiem laika apstākļiem, daudzviet Rīgā uz ielām strauji veidojas bedres. Satiksmei bīstamo bedru likvidāciju veic neatkarīgi no laika apstākļiem. Par bīstamām bedrēm Rīgas ielās iedzīvotāji aicināti ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600, e-pastu rdsvc@riga.lv vai mobilajā lietotnē Waze.

Šajā ziemas sezonā ar aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģiju jau salaboti 2 792 m2 ielu seguma. Aukstā asfalta ieklāšanas tehnoloģija ir piemērota laikapstākļiem, kad gaisa temperatūra svārstās ap nulli vai ir zem tās. Šo darbu galvenais mērķis ir novērst satiksmei bīstamas situācijas. Mainīgos laika apstākļos, satiksmes ietekmē ielu seguma defekti veidojas strauji, īpaši uz brauktuvēm ar novecojušu segumu vai ielu posmos, kur izveidojušies defekti un plaisas.

Pavasarī, kad diennakts vidējā temperatūra būs virs +5 grādiem, pilsētā sāks bedru likvidāciju ar karstā asfalta un vienlaiduma ieklāšanas tehnoloģiju, kas nodrošina ilgāku kalpošanas laiku un ļauj likvidēt ne vien satiksmei bīstamās bedres, bet arī novērst mazāka izmēra defektus.

Autors: Rīgas domes Komunikācijas pārvalde

 

Citi jaunumi