Ziņas medijiem

No 1.septembra Rīgas pašvaldības Ārtelpas un mobilitātes departamentam pievienos Teritorijas labiekārtošanas pārvaldi

Rīgas pašvaldības iestāžu reorganizācijas ietvaros, Ārtelpas un mobilitātes departamentu (ĀMD) jau šoruden, no 1.septembra, apvienos ar Teritorijas labiekārtošanas pārvaldi (TLP).

Pirmdien, 3.jūnijā, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas deputāti lems par izmaiņām ĀMD nolikumā, kas paredz līdz šā gada 1.septembrim TLP pievienot ĀMD.

Tāpat komiteja lems par papildu finansējuma piešķiršanu apmēram 155 tūkstošu eiro apjomā ĀMD kapacitātes stiprināšanai un darba vietu iekārtošanai reorganizācijas procesā.

“Sakārtota sistēma ļaus darbus veikt ātrāk un kvalitatīvāk. Aģentūra “Rīga gaisma” jau tiek sekmīgi integrēta departamentā, un mēs virzāmies tālāk šajā procesā. Rudenī būs stājies spēkā arī jaunais ielu ikdienas uzturēšanas līgums, un tas prasa vēl ciešāku sadarbību starp pašvaldības struktūrvienībām,” pauda komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks.

Reorganizācija ļaus ietvju un ielu uzturēšanu veikt efektīvāk, kā arī būs vieglāk koordinēt darba uzdevumus un resursus, mazinot sadrumstalotību.

Viens no mērķiem būs stiprināt kapacitāti, virzoties uz to, ka 80% no darbiem veic ārpakalpojums, bet 20% paliek ĀMD pārziņā. Tas nozīmē, ka būs iespēja paātrināt reaģēšanas laiku avārijas situāciju likvidēšanā, steidzamu izsaukumu apkalpošanā un citos gadījumos. Kā arī visi speciālisti strādās vienuviet, kas uzlabos darbu kapacitāti.

“Savlaicīgāka minēto iestāžu apvienošana ļaus veiksmīgāk šogad ieviest pilnīgu pāreju uz ietvju centralizētu tīrīšanu ziemā. Arī izanalizējot pagājušajā ziemā veikto darbu kvalitāti, saprotam, ka apvienošanas process ir jāpaātrina. Šo pāreju sākām īstenot 2022.gadā Rīgas vēsturiskā centra teritorijā, bet šā gada ziemas sezonā pašvaldība centralizēti tīrīs ietves visā pilsētā. Lai vēl ātrāk un efektīvāk veiktu šos darbus, plānots iegādāt arī 15 jaunas ietvju uzturēšanas tehnikas vienības,” sacīja Rīgas pilsētas izpilddirektors Jānis Lange.

Jau ziņots, ka reorganizācija sākta 2023. gada martā, izveidojot jaunu pašvaldības iestādi – ĀMD, kurā tiek apvienotas vairākas līdzšinējās pašvaldības iestādes. Rīgas dome arī lēmusi, ka reorganizācija tiek veikta pakāpeniski.

 

Autors: Rīgas pašvaldības Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļa

 

Citi jaunumi