Ziņas medijiem

Ārtelpas un mobilitātes departamenta realizētie objekti gūst atzinību

Ceturtdien, 22. augustā, skates “Gada labākā būve Latvijā 2023” apbalvošanas ceremonija trīs Ārtelpas un mobilitātes departamenta realizētie būvprojekti saņēma apbalvojumus. Ceremonijas laikā astoņās nominācijās tika nosauktas izcilākās 2023. gadā pabeigtās būves. Starp atzinīgi novērtētiem būvobjektiem ierindojās arī Austrumu maģistrāles abas kārtas, Daudersalas pārvads un satiksmes pārvads pār dzelzceļu pie Brasas stacijas.

Skates “Gada labākā būve Latvijā 2023” nominācijas “Inženierbūve” pirmajā trijniekā ierindojās divi Ārtelpas un mobilitātes departamenta pasūtītie būvobjekti. Nominācijā otro vietu saņēma abas Austrumu maģistrāles kārtas, trešo vietu - Daudersalas pārvads, savukārt satiksmes pārvads pār dzelzceļu pie Brasas stacijas saņēma atzinību.

“Lai izbūvētu šos objektus departaments kā vienota komanda ir izgājis cauri daudz un dažādiem šķēršļiem. Virzoties uz mērķa sasniegšanu, ir rasti risinājumi, kas jau šobrīd sabiedrībai nes labumu - Rīga ir kļuvusi daudz mobilāka, modernāka, tīrāka, kā arī drošāka. Šobrīd galvenais -  neapstāties pie sasniegtā! Lai realizētu visu iecerēto, vēl ir nepieciešams izbūvēt Dienvidu tilta 4. kārtu, Kundziņsalas pārvadu, kā arī jāatjauno četri stratēģiski svarīgi transporta infrastruktūras objekti,” nosaka Ārtelpas un mobilitātes departamenta Satiksmes organizācijas pārvalde priekšniece Rudīte Reveliņa.

Skati “Gada labākā būve” organizē Latvijas Būvnieku asociācija un Latvijas Būvinženieru savienība sadarbībā ar Ceresit un 23 profesionālajām nozares sabiedriskajām organizācijām. Skate notika jau 26. reizi un šoreiz tajā bija pieteikti 70 objektu no visas Latvijas. 

Iepriekš jau ziņots, ka šī gada sākumā konkursā “Latvijas Būvniecības Gada balva 2023” nominācijā “Inženierbūve – pārbūve” pirmo vietu ieguva Satiksmes pārvads pār dzelzceļu pie Brasas stacijas, savukārt nominācijā “Jauna inženierbūve” pirmo vietu ieguva Austrumu maģistrāles 1. un 2. kārta, bet otro vietu Daudersalas pārvads.

 

Autors: Rīgas pašvaldības Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļa

Citi jaunumi