Ziņas medijiem

Rīgā turpinās vērienīgi ielu seguma atjaunošanas darbi

Rīgā turpinās darbs pie seguma atjaunošanas 128 ielās vai to posmos. Noslēgumam tuvojas darbi Dārziņu, Pulkveža Brieža un Trijādības ielā. Savukārt trīs Rīgas apkaimēs – Sužos, Trīsciemā un Jaunciemā - nomainīts grantēto ielu segums. Darbu laikā iespējamas īslaicīgas neērtības sastrēgumu veidā, tādēļ pašvaldība aicina satiksmes dalībniekus būt saprotošiem un pārplānot ierastos maršrutus vai ierēķināt ilgāku laiku, ko pavadīt ceļā.

Šogad asfalta segumu plānots atjaunot 38 ielās ar kopējo platību - 630 tūkstoši kvadrātmetru.

Šonedēļ trīs ielu posmos noslēdzas seguma atjaunošanas darbi - Dārziņu ielas posmā no Cidoniju ielas līdz Dārziņu 1. līnijai, Pulkveža Brieža ielas posmā no Hanzas ielas līdz Elizabetes ielai un Trijādības ielas posmā no Kuģu ielas līdz Raņķa dambim.

Piecos ielu posmos darbi paveikti jau 45% līdz 50% apmērā - Biķernieku ielas posmā no Lielvārdes ielas līdz Ulbrokas ielai, Lubānas ielas posmā no Andreja Saharova ielas līdz Brāļu Kaudzīšu ielai, Brīvības gatves posmā no Juglas ielas līdz Jaunciema pārvadam, tiltam pār Juglu (Brīvības gatvē) un Mīlgrāvja tilta transporta mezglā līdz Emmas ielai.

Apjoma ziņā vērienīgāko seguma atjaunošanu veic divos Kārļa Ulmaņa gatves posmos - no Jaunmoku ielas līdz Gramzdas ielai un tai paralēlajā joslā, un posmā no Gramzdas ielas līdz pilsētas robežai. Kopējā atjaunojamā platība abos posmos ir gandrīz 172 tūkstoši kvadrātmetru. Šobrīd paveikti aptuveni 10% no visa darbu apjoma.

Visus ielu posmus, kur gaidāmi seguma uzlabošanas darbi, iespējams aplūkot pašvaldības mājaslapā publicētajā sarakstā un digitālajā kartē:

Šajā sezonā pārmaiņas gaidāmas arī 90 ielās ar grants segumu. Atjaunotā platība šajās ielas sasniegs teju 96 tūkstošus kvadrātmetru. Šobrīd darbi ir noslēgušies trīs Rīgas apkaimēs – Sužos, Jaunciemā un Trīsciemā - kopumā uzlabojot segumu 12 ielās. Šobrīd darbi turpinās 12 Berģu apkaimes ielās.

Visus ielu posmus, kur gaidāmi seguma uzlabošanas darbi, iespējams aplūkot pašvaldības mājaslapā publicētajā sarakstā un digitālajā kartē:

Seguma atjaunošanas un uzlabošanas darbi Rīgā ilgs visu būvsezonu - līdz pat vēlam rudenim, ja laikapstākļi būs labvēlīgi. Darbu laikā jārēķinās ar iespējamiem satiksmes ierobežojumiem, kas var būtiski ietekmēt gan automašīnu un sabiedriskā transporta kustību, gan mikromobilitātes rīku un kājāmgājēju pārvietošanās iespējas. Informācija par satiksmes ierobežojumiem atsevišķi tiek publicēta pašvaldības portāla riga.lv sadaļā “Satiksmes ierobežojumi”.

*Remontdarbu saraksts var nedaudz mainīties, ņemot vērā saskaņošanas procesu ar komunikāciju turētājiem, kā arī citus neparedzētus apstākļus.

 

Autors: Rīgas pašvaldības Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļa

 

Citi jaunumi